Maramureș: Consiliul Județean investește 65 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii culturale

Maramureș: Consiliul Județean investește 65 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii culturaleIonel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a transmis că administrația pe care o conduce va investește 65 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii culturale. Despre proiectele Consiliului Județean, pentru ceea ce înseamnă cultură și susținerea domeniului, a vorbit liderul liberal la vernisajul ”Umbră de vis”.

De asemenea, Ionel Bogdan a subliniat că de-a lungul mandatului său la conducerea administrației județene, bugetul pentru proiectele culturale s-a dublat.

„Artiștii trebuie să creeze, criticii să analizeze, să evalueze arta, iar administrația trebuie să asigure infrastructura și susținerea mediului artistic. Toți, împreună, avem datoria morală de a proteja acest domeniu, de a-l dezvolta și a lăsa mai departe generațiilor care vin moștenirea noastră culturală și artistică, iubirea pentru frumos.

Toate muzeele pe care le avem în subordine au intrat deja sau urmează să fie supuse unor ample lucrări de reabilitare. Acesta este primul și cel mai important pas pe care administrația Județului îl poate face pentru a susține artiștii, arta și cultura, din respect pentru trecut și prezent, cu asumare către generațiile viitoare”, a adăugat președintele CJ Maramureș.

„La Muzeul Județean de Istorie și Arheologie avem deja aprobată finanțarea, prin fonduri europene, 10 milioane de euro. Am achiziționat Castelul Teleki, unde avem proiect de finanțare. Muzeul de Etnografie a intrat deja în reabilitare, inclusiv Teatrul de vară. Am început deja execuția lucrărilor și vom avea, astfel, un spațiu potrivit pentru evenimente în aer liber, în municipiul Baia Mare, adaptat realităților noastre.

La nivel de administrație județeană susținem și partea de creație, anual avem un buget pentru achiziția de artă, dar și dezvoltarea expozițională, expozițiile care se realizează în muzeele din subordine”, a precizat Ionel Bogdan.

Sursa: Ionel Bogdan

Articolul Maramureș: Consiliul Județean investește 65 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii culturale apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment