Bihor: primăria Oradea caută executant pentru modernizarea a trei parcuri – investiție de peste 40 milioane lei

Bihor: primăria Oradea caută executant pentru modernizarea a trei parcuri – investiție de peste 40 milioane leiPrimăria Oradea caută executant pentru modernizarea a trei parcuri. Investiția totală este de 40.152.147 lei, fără TVA. Cele trei parcuri incluse în proiect sunt Parcul 22 Decembrie, Parcul Libertății și parcul din șanțul Cetății.

La Parcul 22 Decembrie mobilierul stradat este degradat, spațiile de joacă sunt din plastic, neoferind siguranță copiilor, iar prin intermediul proiectului se vor moderniza și reorganiza spațiile publice urbane.

„Parcul va avea mai multe zone funcționale din punct de vedere a activităților și amenajărilor: loc de joacă cu suprafețe de tartan și așchii de lemn, facilități de agrement și sport; teren multifuncțional de sport finisat cu tartan; facilități moderne pentru toalete publice. Parcul va fi dotat cu wi-fi și panouri indicatoare și elemente de orientare, pistă de alergare, coșuri de gunoi de lemn cu schelet metalic/beton și sac de plastic etc”, a transmis conducerea primăriei Oradea.

În cazul Parcului Libertății, se vor planta 154 de arbori din speciile castan, salcie și frasin, dar va fi și îmbogățit cu amenajări floricole cu 4.700 exemplare de plante perene, arbuști și graminee.

„În cadrul lucrărilor de modernizare a parcului și a intervențiilor în luncă vor fi realizate următoarele: zonele de acces modernizate, zona centrală și zonele de odihnă și relaxare bine evidențiate, se va crea o zonă pentru activități sportive, iar spațiul actual de joacă se va desființa și se va realiza un nou loc de joacă din așchii lemnoase.

De asemenea, parcul Libertății va fi dotat cu elemente specifice unui spațiu recreativ: bănci de metal și lemn, bănci electronice tip „smart” cu încărcare USB, panouri informative inteligente interactive, coșuri de gunoi de lemn cu schelet metalic și sac de plastic, cișmele de apă potabilă, stâlpi de iluminat pentru parcuri etc”, au adăugat reprezentanții primăriei Oradea.

În ceea ce privește ultimul proiect, cel de reactivare și extindere a parcului din șanțul Cetății, se odrește o suprafață de 55.051 mp de spații verzi, 926 mp de pistă de alergare, aproape 400 mp pentru locuri de joacă, o scenă în aer liber, lacuri pe o suprafață de 787 mp, zone cu piatră cubică, trotuare, drumuri și alei pietruite.

Sursa: Primăria Oradea

Articolul Bihor: primăria Oradea caută executant pentru modernizarea a trei parcuri – investiție de peste 40 milioane lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment