Maramureș: proiect în valoare de 4.5 milioane euro pentru introducerea rețelei de gaz în comuna Coroieni – s-a semnat contractul de execuție

Maramureș: proiect în valoare de 4.5 milioane euro pentru introducerea rețelei de gaz în comuna Coroieni – s-a semnat contractul de execuțieIonel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a semnat contractul de execuție pentru introducerea rețelei de gaz în comuna Coroieni. Investiția are o valoare de 4.5 milioane euro și înseamnă 32 de kilometri de rețea de gaz pentru cinci sate, în Coroieni, Vălenii Lăpușului, Drăghia, Baba și Dealu Mare.

„Comuna Coroieni trece la un nou nivel de confort și de dezvoltare, deoarece gazul este extrem de important pentru orice comunitate locală. Îl felicit pe primarul Ropan Gavril și pentru această investiție și mă bucur că l-am putut ajuta. Obligația mea ca președinte al Consiliului Județean, și președintele unuia dintre principalele partide politice, este să mă asigur că primarii au tot sprijinul necesar pentru a putea derula proiectele esențiale pentru comunitate. Din perspectivă administrativă m-am asigurat, încă de la începutul mandatului meu, de premisele dezvoltării Țării Lăpușului, a județului Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan.

„Dacă nu au reușit să aibă sursă de finanțare, deși au țintit spre fonduri europene, dar nu au obținut, mă refer aici la Coroieni și Vișeu de Sus, am făcut cum am știut mai bine și am creat contextul: în anul 2021 am lucrat pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, împreună cu alți patru președinți de Consilii Județene, pentru Ordonanța de urgență prin care aceste finanțări sunt astăzi posibile!

În momentul în care am construit Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” am avut patru mari obiective: apă, canalizare, gaz și drumuri. La nivelul județului Maramureș avem peste 1,5 miliarde de lei investiții doar prin ”Anghel Saligny” pentru gaz, drumuri, canalizare și apă, doar de la bugetul de stat. Comuna Coroieni și orașul Vișeu de Sus au investiții totale de 150 milioane de lei”, a adăugat liderul liberal.

Sursa: Ionel Bogdan

Articolul Maramureș: proiect în valoare de 4.5 milioane euro pentru introducerea rețelei de gaz în comuna Coroieni – s-a semnat contractul de execuție apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment