Daniel Buda a a anunțat că Uniunea Europeană respectă promisiunile făcute agricultorilor și lansează Observatorul Agriculturii și Lanțului Agroalimentar

Daniel Buda a a anunțat că Uniunea Europeană respectă promisiunile făcute agricultorilor și lansează Observatorul Agriculturii și Lanțului AgroalimentarDaniel Buda, europarlamentar PNL, a anunțat că Uniunea Europeană respectă promisiunile făcute agricultorilor și lansează Observatorul Agriculturii și Lanțului Agroalimentar.

„După lansarea Dialogului strategic cu agricultura și a pachetului de simplificare și debirocratizare a Politicii Agricole Comune, Comisia Europeană crează un nou instrument pentru a consolida poziția fermierilor în cadrul lanțului de aprovizionare: Observatorul Agriculturii și Lanțului Agroalimentar!

Obiectivul Observatorului este de a completa activitatea observatoarelor de piață existente cu o analiză aprofundată și o transparență sporită asupra prețurilor, structurii costurilor și distribuției marjelor și a valorii adăugate în lanțul de aprovizionare, respectând în același timp confidențialitatea și regulile de concurență.

Informațiile furnizate de acest Observator ne vor permite să luăm măsuri la nivel european și național pentru a ne asigura că producătorii și alți actori din lanțul de aprovizionare agroalimentar sunt remunerați echitabil pentru munca lor!

Între 9 aprilie și 13 mai se desfășoară apelul de candidatură pentru selecția membrilor grupului de experți ai Observatorului, care va reuni până la 80 de membri, reprezentând autorități naționale și organizații care reprezintă părțile interesate din toate etapele lanțului de aprovizionare, de la fermieri până la consumatori”, a transmis Daniel Buda, europarlamentar PNL.

sursă: Daniel Buda, Facebook

Articolul Daniel Buda a a anunțat că Uniunea Europeană respectă promisiunile făcute agricultorilor și lansează Observatorul Agriculturii și Lanțului Agroalimentar apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment