Ministra Raluca Turcan a anunțat lansarea aplicației mobiel PATRIMONIUM

Ministra Raluca Turcan a anunțat lansarea aplicației mobiel PATRIMONIUMRaluca Turcan, ministra liberală a Culturii, a anunțat lansarea aplicației mobiel PATRIMONIUM, o inițiativă care răspunde nevoilor tinerei generații și care contribuie la creșterea accesului la cultură.

„Într-o clădire emblematică a Bucureștiului, Biblioteca Central Universitară “Carol I”, am sărbătorit astăzi lansarea aplicației mobile PATRIMONIUM, o inițiativă care răspunde nevoilor tinerei generații și care contribuie la creșterea accesului la cultură. Felicit acest proiect și noutatea pe care o aduce – o mai bună înțelegere a patrimoniul național imobil prin intermediul tehnologiei!

Mă încântă ideea de a primi pe telefon o notificare despre fiecare monument și importanța lui pentru România. Proiectul este dovada că putem aduce bogăția culturală mai aproape de public, iar Ministerul Culturii a fost un susținător încă din primul moment.

Angajamentul meu, în calitate de ministru al Culturii, față de conservarea și promovarea bogăției culturale este unul ferm și continuu. Ministerul Culturii are datoria de a furniza conținut pentru această aplicație, care trebuie să fie tot mai bogată în informații. Mă bucur că am reușit, ca în ultimele luni să aducem investiții notabile în patrimoniul național. Am obținut terenul pentru noul sediu al Operei Române din Iași, fonduri pentru demararea unui program național de case memoriale, de refacere a unor gări de patrimoniu și a muzeelor în aer liber; La Cluj, 20 milioane de euro vor fi alocați pentru restaurarea clădirii Teatrului Naţional Cluj-Napoca și Opera Națională Română Cluj-Napoca, iar lista poate continua.

Cred cu tărie că modul în care gestionăm și promovăm monumentele noastre istorice, asigurând modernizarea actului cultural în România, este semnătura noastră ca țară asupra felului în care ne dorim să fim cunoscuți la nivel internațional.

Avem nevoie de proiecte cum este cel pe care îl sărbătorim astăzi. Sunt sigură că tânăra generație va folosi aplicația PATRIMONIUM și sper să fie un act de mândrie pentru că suntem o țară atât de bogată.

Felicitări domnului Mihai Vișinescu, Asociației pentru Educație Teofor și tuturor celor implicați care au făcut acest proiect posibil, de la idee, până la aplicația pe care o putem avea fiecare dintre noi pe telefon”, a transmis Raluca Turcan, ministra liberală a Culturii.

sursă: Raluca Turcan, Facebook

Articolul Ministra Raluca Turcan a anunțat lansarea aplicației mobiel PATRIMONIUM apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment