Euoparlamentarul Daniel Buda: Programul IMM Plus 2024 a fost avizat de Comisia Europeană

Euoparlamentarul Daniel Buda: Programul IMM Plus 2024 a fost avizat de Comisia Europeană



Programul IMM Plus 2024 a fost avizat de Comisia Europeană, conform anunțului făcut de Daniel Buda, europarlamentar PNL.

„IMM Plus 2024, program care continuă IMM Invest Plus, doar că acum beneficiază de fonduri care sunt ajutor de stat în valoare de 12,2 miliarde de lei sau 2,5 miliarde de euro. Tipul de beneficiar stabilit de oficialii guvernului sunt: autoritate publică locală, fermieri, fermieri mici și mijlocii, întreprinderi mici și mijlocii, Start-up, UAT. Sprijinul vine atât sub formă de granturi, cât și de garanție pentru credite, iar valorile maxime ale ajutoarelor acordate companiilor au fost majorate față de versiunea inițială a schemei de ajutor”, a spus Daniel Buda.

Conform liberalului, valorile maxime ale ajutoarelor de stat au fost majorate de la 2.000.000 euro la 2.250.000 euro per întreprindere/UAT, respectiv de la 250.000 euro la 280.000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfășoară activitatea în sectorul agriculturii primare și de la 300.000 euro la 335.000 de euro pentru fiecare întreprindere care își desfășoară activitatea în sectoarele pescuitului şi acvaculturii.

„În baza schemei de ajutor de stat se acordă ajutor de stat sub formă de garanții de stat, în procent de maximum 90% din valoarea finanțării, exclusiv dobânzile, comisioanele și spezele bancare aferente creditului garantat, pentru unul sau mai multe credite pentru realizarea de investiții sau mai multe credite/linii de credit pentru finanțarea capitalului de lucru”, a transmis Daniel Buda, europarlamentar PNL.

sursă: Daniel Buda, Facebook

Articolul Euoparlamentarul Daniel Buda: Programul IMM Plus 2024 a fost avizat de Comisia Europeană apare prima dată în PNL media.



Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment