Marcel Boloș: 5.000 noi locuri de muncă vor fi disponibile pentru maramureșeni

Marcel Boloș: 5.000 noi locuri de muncă vor fi disponibile pentru maramureșeniMarcel Boloș, ministrul Finanțelor, a anunțat că 5.000 noi locuri de muncă vor fi disponibile pentru maramureșeni.

„Așa se traduce finalizarea investițiilor pentru toate cele 8 parcuri de specializare inteligentă ce vor primi finanțare din bani europeni în această perioadă de programare. În 2022, când am fost ministrul Cercetării, am construit cadrul care să permită operaționalizarea și desfășurarea activității parcurilor aflate în directa coordonare sau în controlul autorităților publice.

Ulterior, ca ministru al fondurilor europene, am propus OUG 112/2022 prin care am reglementat modalitatea de finanțare a proiectelor de investiții pentru înființarea parcurilor de specializare inteligentă. În esență, sunt parcuri industriale ce au și o componentă de cercetare, care vor stimula antreprenoriatul și vor încuraja dezvoltarea regională.

Astăzi, am participat la semnarea contractului pentru parcul industrial din Baia Sprie, în valoare de peste 10 milioane euro, primul dintr-o serie de 8 astfel de platforme care se vor ridica în Maramureș. Parcul de Specializare Inteligent Baia Sprie va oferi spre concesionare loturi cu dimensiuni între 8.035 mp si 17.055 mp, iar vitorii rezidenți vor avea oportunitatea să acceseze fonduri nerambursabile de până la 2,5 milioane euro per rezident, având un buget pre-rezervat de 15 milioane de euro.

Felicitări Ionel Bogdan, Gabriel Bogdan Ștețco, Bîrda Sebastian Alin și tuturor membrilor echipei pentru această reușită, care poate însemna întoarcerea multor maramureșeni acasă”, a transmis Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

sursă: Marcel Boloș, Facebook

Articolul Marcel Boloș: 5.000 noi locuri de muncă vor fi disponibile pentru maramureșeni apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment