Bihor: Consiliul Județean dorește introducerea rețelelor de gaze naturale în peste 80 de comune și orașe până în 2030

Bihor: Consiliul Județean dorește introducerea rețelelor de gaze naturale în peste 80 de comune și orașe până în 2030Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, a prezentat o strategie de introducere și extindere a rețelelor de gaze naturale în peste 30 de noi comune din județ până în 2030. În urma implementării acestui proiect, 80 de UAT-uri din totalul de 101 vor avea gaz.

„Am discutat cu toți primarii interesați, indiferent de culoarea politică, și ne-am arătat intenția de a-i sprijini. Vrem să dezvoltăm acest proiect care să contribuie la creșterea nivelului de trai al bihorenilor și la dezvoltarea economică a județului nostru. Comunele și orașele care au rețele de gaz devin mai atractive pentru investitori”, a transmis Mircea Mălan.

„În prezent (aprilie 2024), în 22 de comune și orașe din județul Bihor sunt realizate rețelele de gaze naturale (adică au licențe de operare), în 27 de unități administrative-teritoriale (UAT) proiectele se află în curs de implementare, iar Consiliul Județean Bihor intenționează să sprijine alte 33 de orașe și comune până în 2030.

Consiliul Județean Bihor derulează din 2021 un program multianual prin care sprijină financiar și cu expertiză UAT-urile interesate de introducerea sau extinderea rețelelor de gaze naturale. Instituția alocă în fiecare an un million de euro prin acest program, ceea ce permite susținerea a 5 sau 6 primării. Este singurul Consiliu Județean din România care derulează un astfel de proiect”, a transmis conducerea administrației județene din Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Articolul Bihor: Consiliul Județean dorește introducerea rețelelor de gaze naturale în peste 80 de comune și orașe până în 2030 apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment