Bihor: stadiul lucrărilor pentru Centura Sânmartin a ajuns la 90% – investiție de 177 milioane lei

Bihor: stadiul lucrărilor pentru Centura Sânmartin a ajuns la 90% – investiție de 177 milioane leiStadiul fizic al lucrărilor pentru realizarea Centurii Sânmartin a ajuns la 90%. Se lucrează în zona Centurii Oradea, pentru pasajul subteran pentru pietoni și bicicliști, precum și asfaltarea tronsonului afectat de lucrări.

Investiția are o valoare de 177 milioane lei, iar fondurile sunt asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 și Programul Transport 2021 – 2027.

„Pasajul subteran va asigura continuitatea pistei de biciclete din Oradea, de pe lângă pârâul Peța, până în Băile Felix. Circulația auto va fi asigurată de pasajul suprateran. În 3 săptămâni se vor termina lucrările de asfaltare în zonă și se va redeschide circulația pe 2 benzi pe sens. Până la jumătatea lunii mai centura Sânmartin va fi deschisă circulației.

Deschiderea circulației în luna mai va descongestiona tranzitul prin Sânmartin. Atât cei care circulă pe relația Beiuș – Deva, pe centura Oradea, dar și cei care locuiesc în comuna Sânmartin, vor avea de câștigat: timp, circulație mai sigură și mai puțină poluare”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Centura Sânmartin va avea o lungime de 5.75 km, la care se adaugă proiectului alți 2.27 km care înseamnă bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Articolul Bihor: stadiul lucrărilor pentru Centura Sânmartin a ajuns la 90% – investiție de 177 milioane lei apare prima dată în PNL media.Vezi postara pe siteul pnl.ro

No Comments

Post A Comment