’23 AUGUST
UN CARTIER SIGUR

Problema.
Traversarea liniei ferate ce împarte Cartierul 23 August in două, izolând practic locuitorii față de anumite obiective sau de accesul la rețeaua de transport in comun urban de suprafață. Neexistând nici o trecere la nivel, amenajată pe parcursul a aproximativ 3 km, integritatea rezidentilor este pusă in pericol zilnic, aceștia fiind nevoiti să travereaze linia de tren prin locuri nepermise. Astfel anual se înregistrează zeci de accidente soldate cu victime din aceaste cauze.
Datorită zonei de protecție a liniei ferate stațiile STB de pe sensul de deplasare inspre centru nu sunt prevăzute cu refugii sau trotuare, călătorii fiind coborați pe partea carosabila a Bd. Industriilor.
Poluarea fonică datorita traficului feroviar ce se desfasoară in zona cu viteze de aproximkativ 60km/h și in timpul nopții.

Soluția

Amplasarea de treceri la nivel semnalizate acustic si vizual în cele mai tranzitate zone din Cartierul 23 August amplasate la o distanta de maxim 500m între ele, și anume in dreptul sațiilor STB, în continuarea trecerilor de pietoni de pe carosabil: 1. de la Școla Generală nr. 55, 2. Zona Complexului Comercial, 3. Stației STB Bucur, 4. Stației STB Radu Tina, 5. zona de Blocuri de la Cătănoaia.
Împrejmuirea pe ambele părti a liniei de tren cu gard de protecție sau cu panouri fonoabsorbante, astfel incât accidentele să nu mai fie posibile.
Crearea de refugii sigure in stațiile STB de pe sensul spre Republica.
Realizarea de piste de bicilete de-a lungul caii ferate.

Vă asteptam alături de noi pentru a discuta tote soluțiile găsite impreună și pentru a face toate demersurile către institutiile publice in rezolvarea acestei probleme.
Va rugăm să completati urmatorul chestionar:

Date de contact: