Petiție pentru inițierea de cursuri de prim-ajutor în școlile din Sectorul 3 șI dotarea cu defibrilatoare automate și kit-uri demonstrative!!

Peste 98% dintre cei aflați în stop cardio-respirator nu supraviețuiesc - mai ales din cauza faptului că nu li se acordă primul ajutor la timp. Cei mai predispuși la astfel de riscuri sunt copiii mici, care se pot îneca involuntar, în cele mai banale moduri, chiar în timp ce se joacă. Dacă martorii unui astfel de eveniment intervin imediat și este folosit și un defibrilator, rata de succes a resuscitării este de până la 80%!

Copiii ar trebui să știe să reacționeze în situații care necesită acordarea de prim-ajutor, cum ar fi luxații, entorse, convulsii și chiar stop cardio–respirator. Din aceste motive considerăm oportun și absolut necesar să dotăm toate unitățile școlare din rețeaua de învățământ a Sectorului 3 cu defibrilatoare automate, precum și derularea unui program de instruire, informare și conștientizare privind acordarea primului ajutor.

Încă din anul 2010, Consiliul European de Resuscitare a aprobat recomandarea ca toți cetățenii europeni să fie capabili să recunoască stopul cardio-respirator, să poată efectua resuscitarea cardio-pulmonară (RCP) de bază și să poată utiliza defibrilatorul extern automat în urma parcurgerii unui modul de prim ajutor. Defibrilatorul extern automatizat (AED) este un dispozitiv electronic portabil, care diagnostichează în mod automat și este proiectat pentru a fi ușor de folosit, având comenzi audio și vizuale simple, inclusiv în limba română. În momentul în care electrozii sunt amplasați pe victimă, aparatul detectează ritmul cardiac, analizează și eliberează automat șocul de defibrilare corespunzător cu protocoalele prevăzute, influențând astfel decisiv succesul unei resuscitări.

Prezența unui astfel de dispozitiv în unitățile școlare va spori exponențial șansele de supraviețuire a unei victime ajunsă în stop cardio–respirator!

Apasă! Apasă! Ne pasă!